Schoenmaten omrekenen dames

Buitenlandse maten omrekenen voor dames is een simpel en belangrijke stap voordat u de juiste schoenmaat kunt kopen. De schoenmaten omrekenen dames voert u uit door gebruik te maken van de huidige schoenmaat of door de lengte van de voet op te meten. Op deze pagina leest u alles over de schoenmaat omrekenen dames. Voor alle soorten schoenen kunt u hier de schoenmaat omrekenen. Op deze website kan je de maattabel vinden, je kunt dan je eigen maat bepalen en omrekenen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Meisjes

* Bij Sarenza en Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod, tal van merken in verschillende maten
  • Maat opmeten, halve maten, smalle voeten, brede voeten en meer informatie

Bekijk hier de maten & tabellen >>

Bent u benieuwd wat uw schoenmaat is met een andere maatvoering? Bekijk de tabel met de buitenlandse en Nederlandse schoenmaten.

Dames sneakers

Sneakers en andere sportieve schoenen kunnen in veel gevallen iets afwijken van de standaard maatvoering van damesschoenen. De schoenmaat omrekenen dames sneakers doet u met de aangepaste tabel met schoenmaten voor sneakers.

Heeft u mooie sneakers gezien maar is de maat anders dan u gewend bent? Dan is de schoenmaten omrekenen dames sneakers iets voor u. Voor alle buitenlandse schoenmaten één overzichtelijk tabel zodat u altijd de juiste schoenmaat kunt omrekenen.

Veel sneakers hebben een Amerikaanse maat. Als u deze online wilt bestellen dan kunt u deze niet passen. De sneaker maten omrekenen maken van Amerikaanse schoenmaten de Europese schoenmaten in één handomdraai. Eenvoudiger is niet mogelijk. U kunt de maattabel met dames sneakers ook afdrukken en meenemen tijdens het winkelen.

Dames pumps

Pumps kunnen in verschillende modellen worden gekocht. De vele verschillende merken die pumps verkopen zorgen er ook voor dat de maatvoering van pumps van elkaar kunnen verschillen. Als u er zeker van wilt zijn dat u de juiste schoenmaat pumps koopt, kunt u deze het beste omrekenen. In de overzichtelijke tabel kunt u alle maten van pumps bekijken en vergelijken.

Het opmeten van de lengte van de voet zorgt ervoor dat u op een nauwkeurige manier de schoenmaat kunt bepalen. Dit kan in veel gevallen handig zijn wanneer u een mooi paar pumps tegenkomt in een andere maat. De schoenmaten omrekenen dames pumps doet u in dat geval met de cm maattabel die u op deze pagina kunt vinden.

Cm

Als u niet precies weet welke schoenmaat u heeft in pumps, is het ook erg lastig om de juiste schoenmaat om te rekenen van een buitenlandse naar Europese en Nederlandse schoenmaat. Als oplossing daarvoor kunt u de maten omrekenen in cm. Dit doet u door de voet over te tekenen op een stuk papier. Vervolgens meet u de afstand tussen de grote teen en hak. Deze afstand is de voetlengte.

De voetlengte kunt u weer gebruiken om de schoenmaat mee te bepalen. De cm maattabel die u daarbij nodig hebt, is geschikt voor meerdere modellen damesschoenen. Bekijk de tabel om te oordelen of deze ook geschikt is voor het omrekenen van uw schoenen.

Dames maattabel

De maattabel die geschikt is voor de dames schoenmaten omrekenen is op deze pagina te vinden. Als u een mooi paar schoenen hebt gevonden, dan kunt u daarna in de schoenmaten omrekenen maattabel bekijken welke andere maten gelijk staan aan die andere schoenmaat. De maattabel is ook geschikt voor de schoenmaten in cm methode die hierboven is besproken.

De maattabel kunt u gebruiken voor schoenen vanaf EU maat 36 tot en met maat 42.

Schoenmaten omrekenen dames maattabel:

Dames      
EU US UK Voetlengte (cm)
36 5 3,5 22,9
36,5 5,5 4 23,4
37 6 4,5 23,8
38 6,5 5 24,3
38,5 7 5,5 24,6
39 7,5 6 25,1
40 8 6,5 25,4
40,5 8,5 7 25,8
41 9 7,5 26,3
42 9,5 8 26,7

Meer info:

Last updated: zondag 23 februari 2020

Plaats een reactie