Schoenmaat kind omrekenen

Het meten en omrekenen van schoenmaten voor kinderen gaat op dezelfde methode als voor volwassenen. U kunt op deze pagina eenvoudig de schoenmaat kind omrekenen met behulp van een maattabel waar alle schoenmaten uit Nederland, Europa (EUR), Amerika (VS/US) en Engeland (UK) in zijn verwerkt. Via de website van Omoda kan je deze maattabel bekijken met tevens een meetinstructie. De schoenmaat kind omrekenen kun je hieronder eenvoudig doen met de maattabel.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes kan je de maattabellen voor kinderen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen voor kinderen >>

  • Groot aanbod, tal van merken in verschillende maten
  • Maat opmeten, halve maten, smalle voeten, brede voeten en meer informatie

Bekijk hier de maten & tabellen >>

Het omrekenen kan met behulp van de maattabel kinderschoenen binnen enkele eenvoudige stappen worden uitgevoerd. U kunt daarbij kiezen voor de reguliere maattabel waarbij de schoenmaten van de verschillende landen naast elkaar staan. U ziet zo direct welke VS/US of UK schoenmaat er hoort bij de Europese kinderschoenmaat.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de lengte van de voet in centimeters te meten. In de tabel met kindermaten kunt u vervolgens bekijken welke schoenmaat er past bij de lengte van de voet.

Omrekenen UK

Engelse schoenmaten voor kinderen worden anders gemeten dan de Europese of Amerikaanse schoenmaten. Als u mooie schoenen hebt gezien in de UK maten, dan kunt u de schoenmaat kind omrekenen UK met de tabel op deze pagina. U kunt zo direct bekijken welke schoenmaat uit Engeland past bij de schoenmaat.

De schoenmaat kind omrekenen UK wordt veel gedaan tijdens het bestellen van schoenen op een webshop zoals Omoda. Deze websites hebben heel veel soorten kinderschoenen. Als u er zeker van wilt zijn dat de maten overeenkomen met de huidige schoenmaat, dan kunt u de schoenmaat kind omrekenen UK.

Omrekenen VS

Amerikaanse schoenmaten worden in sommige gevallen weergegeven als VS of US schoenmaten. Dit zijn feitelijk dezelfde maten voor kinderschoenen. De schoenmaat kind omrekenen VS kunt u op dezelfde methode doen als hierboven al is beschreven. Met de handige maattabel voor kinderschoenen ziet u overzichtelijk en binnen enkele tellen welke schoenmaat er het beste past bij de schoenmaat van het kind.

Het omrekenen van Amerikaanse schoenmaten wordt veel gedaan voor sneakers en pumps. Deze kinderschoenen worden vaak met de VS of US schoenmaten weergegeven. Met de tabel weet u altijd welke schoenmaat het beste bij de afmeting en lengte van de voet van het kind past. U koopt zo altijd de juiste maat!

US

De Amerikaanse schoenmaten worden vaak weergegeven met VS of US. Dit verschilt per merk of per land waar u de schoenen koopt of bestelt. De schoenmaat omrekenen US en de schoenmaat omrekenen VS hebben dezelfde afmetingen en kunnen daardoor in dezelfde tabel met kinderschoen maten worden bekeken, vergeleken en worden omgerekend.

De Amerikaanse schoenmaten beginnen bij schoenmaat 1 en eindigen bij schoenmaat 6,5. Dit staat gelijk aan resp. de Europese schoenmaat 17 en 38. Bekijk de tabel met schoenmaten voor kinderen op deze pagina en bepaal welke schoenmaat het beste past bij de voet van uw kind.

Schoenmaat kind omrekenen CM

Als u niet de exacte schoenmaat van een kind weet, kunt u ook de schoenmaat kind omrekenen met behulp van de lengte van de voet in centimeters. De schoenmaat kind omrekenen CM doet u met de handige tabel op deze pagina. U gebruikt de tabel in cm door de lengte van de voet op te meten in centimeters. Vervolgens vergelijkt u de lengte van de voet met de schoenmaten die bij de verschillende CM staat.

 

Deze eenvoudige manier van bepalen geeft u een precieze weergave welke schoenmaat het beste past. Tijdens het bestellen en kopen van schoenen voor kinderen, kan er door de verschillende maatvoering verwarring ontstaan welke schoenmaat het beste past. Door de schoenmaat om te rekenen in CM, heeft u altijd de juiste schoenmaat paraat!

Schoenmaat kind omrekenen tabel

Met behulp van een maattabel voor schoenmaten berekent u de schoenmaat voor kinderen. De schoenmaat kind omrekenen tabel kunt u gebruiken voor het omrekenen van Europese, Amerikaanse en Engelse schoenmaten. Daarnaast kunt u ook Australische en Nieuw Zeeland schoenmaten omrekenen met de tabel.

De schoenmaat kind omrekenen tabel gebruikt u erg eenvoudig. U bekijkt welke schoenmaat momenteel wordt gedragen en zoekt deze op  de tabel. U ziet daarnaast direct welke schoenmaat voor kinderen in een ander land hoort bij de schoenmaat die momenteel wordt gedragen.

Maat
Voetlengte (cm)
Leeftijd (Jaar)
16 9,7 0 – 1
17 10,4
18 11
19 11,5
20 12,3
21 13 1 – 3
22 13,7
23 14,3
24 14,9
25 15,5
26 16,2
27 16,8 4 – 6
28 17,4
29 18,1
30 18,7
31 19,4
32 20,1 7 – 10
33 20,7
34 21,4
35 22 Ouder dan 10
36 22,5
36,5 22,9
37 23,4
38 23,8
39 24,6
40 25,1
41 25,8
42 26,5

Meer informatie:

Last updated: vrijdag 24 januari 2020

Plaats een reactie