Met de onderstaande schoenen maattabel kunt u snel Engelse schoenmaten omrekenen. Maak hieronder uw keuze en bereken snel welke schoenmaat u heeft. Ook de Amerikaanse US schoenmaat weten? Ga dan naar de schoenmaten US omrekenen pagina. Voor heren en dames kunt u hier eenvoudig zelf bepalen hoe de UK maten werken en welke maat je nodig hebt om goed passende schoenen te kopen.

Voor damesschoenen:

Schoenmaten omrekenen dames

  • De dames schoenmaten omrekenen
  • UK size naar EU en US maten
  • Op basis van de voetlengte de juiste schoenmaat bepalen

Voor herenschoenen:

Schoenmaten omrekenen heren

  • De heren schoenmaten omrekenen
  • Engelse schoenmaten omrekenen naar EU maat
  • De voetlengte in cm en mm in de maattabel

 

UK schoenmaten omrekenen

De Engelse schoenmaten omrekenen kan met behulp van de tabel voor damesschoenen en herenschoenen op deze pagina. Het omrekenen doet u binnen enkele stappen en is binnen een minuut gedaan. Wilt u ook altijd de juiste schoenmaat bestellen? Bepaal dan vooraf welke UK schoenmaat je nodig hebt. Dit scheelt veel tijd tijdens het winkelen en voorkomt wellicht ook frustraties tijdens het kiezen van de juiste schoenmaat.

Bepalen

De juiste UK schoenmaten bepalen en berekenen zorgt ervoor dat u altijd goed zittende/ passende schoenen kunt kopen. Voordat u koopt kijk dan altijd naar de handige maattabel die u bij de schoenen kunt bekijken. U weet zo altijd de meest exacte Engelse schoenmaat en Europese schoenmaat.

Engelse schoenmaten heren

Engelse heren schoenmaten kunt u hieronder snel omrekenen. De onderstaande tabel is er speciaal voor de herenschoenen. Voorkom dat u de verkeerde maat herenschoenen koopt door de juiste maat te gebruiken. Maak handig gebruik van de tabel met UK en EU maten.

 

 

EU maat (Man) UK maat (Man)
35.5 3
37 4
38 5
39 6
40.5 7
41 7.5
42 8
42.5 8.5
43 9
44 9.5
44.5 10
45 10.5
46 11
47 12
48 13
49.5 14

Engelse schoenmaten dames

De Engelse maten voor damesschoenen kunt u hieronder ook snel omrekenen. De onderstaande tabel is er speciaal voor de damesmaten. Verwar deze daarom niet met de herenmaten die je hierboven kunt bekijken. Op deze manier komen de nieuw te bestellen schoenen altijd in de juiste Engelse maat uw kant op.

Vrouwen schoenen worden vaak in verschillende maten gemaakt en verkocht. Met de juiste tabel kunt u de UK schoenmaten dames omrekenen naar Europese maten voor vrouwen en dames. U kunt de UK schoenmaat ook berekenen door de lengte van uw voet in centimeters op te meten. Gebruik daarvoor de cm maattabel.

EU Maat (Vrouw) UK maat (Vrouw)
35 2
36 3
37 4
38 5
39 6
40 7
41 8
42 9